Het evenement

Wat is het?

De Corona Fiets4Daagse is een fietsevenement met verschillende afstanden die wij organiseren tijdens de corona crisis. Nadat alle evenementen zijn afgelast willen wij toch fietsend Nederland activeren om in beweging te blijven en op pad te gaan, het gevoel te hebben aan een evenement deel te nemen, maar dan individueel. Fietsen is gezond en de conditie moet op peil blijven, daar zorgen wij voor met de Corona Fiets4Daagse en ondersteunen daarbij ook nog eens een goed doel om de jeugd in beweging te houden!

Wat gaan we doen?

In de maand juni gaan we fietsen.  Vier dagen die je zelf mag bepalen, waarbij je afstanden fietst van 25, 40, 60, 80, 100, 120 of 140  kilometer. Je kiest zelf op welke dag en welk tijdstip je start. Elke deelnemer zal een eigen route fietsen. Deze kan de deelnemer zelf uitstippelen. Het mogen meerdere rondes zijn of één grote ronde, vanaf huis of vanaf een andere locatie. 

De gefietste afstand is minimaal de afstand waarvoor de deelnemer zich heeft aangemeld. Je kunt je route later insturen via de bekende route apps.

Hoe werkt het?

De deelnemers melden zich aan en krijgen via de mail informatie over het evenement en over praktische zaken. Je hoeft de data dat je gaat fietsen niet bij aanmelding op te geven, je bepaalt zelf wanneer je fietst en welke route. Vooraf krijg je een vlaggetje toegestuurd voor aan de fiets, zodat je herkenbaar bent als deelnemer en een aandenken hebt aan de Fiets4Daagse. Na afloop van het evenement worden uiteraard ook de medailles verstuurd. 

Hoe wordt de app gebruikt?

Wij vragen aan de deelnemers om na afloop van hun individuele Fiets4Daagse de vier routes en gefietste afstanden aan ons in te sturen. Dit kan per e-mail en zo controleren wij of alle deelnemers de aangegeven afstand gefietst hebben. Fiets je met het gezin, dan hoef je uiteraard maar één keer de route in te sturen.

Wat krijg je?

De fietstocht kent verschillende afstanden. 

Deelnemers aan de fietstocht krijgen het volgende toegestuurd:

  • Nieuwsbrieven met praktische informatie
  • Vlaggetje voor aan de fiets vooraf
  • Medaille van het evenement na afloop

Hoe gaan wij om met COVID-19?

Het Corona virus is hardnekkig en daarom willen wij de deelnemers een veilige fietstocht bieden. Wij respecteren de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. Daarom hebben wij onze regels voor het evenement aangescherpt. Deze zijn terug te lezen onder het menu Regels. Wij vragen alle deelnemers om rekening te houden met de maatregelen en om de adviezen van het RIVM op te volgen.

Praktische informatie

Datum evenement:

  • Gehele maand juni

Afstanden en kosten corona Fiets4Daagse: 

  • 25, 40, 60, 80, 100, 120 en 140 kilometer
  • Kinderen: €9,50 + € 3,00 voor het goede doel (vrijwillig)
  • Volwassenen: €14,50 + € 3,00 voor het goede doel (vrijwillig)

Deelnemers hoeven vooraf niet aan te geven wanneer zij gaan fietsen. De dag en starttijd is een vrije keuze.


De aanmelding blijft geopend tot eind juni. Houd er rekening mee dat wij voor het bestellen en verzenden van de vlaggetjes enkele dagen nodig hebben. Deelnemers die zich voor juni aanmelden krijgen zo snel mogelijk het vlaggetje opgestuurd.